ЛОМ ПРАЗНУВА ДЕНЯ НА ДУНАВ С ВАЛС, САЛАМУРА, ДЖЕТОВЕ И „ВИВО МОНТАНА“

Дата на публикуване: 23.06.2022 13:13

С валсове, конкурс за най-добра ломска саламура от риба, демонстрации на джетове, концерт на „Виво Монтана“ и още интересни изяви ломчани и гостите на града ще отбележат Междунардния ден на Дунав, 29 юни. Празникът на брега на реката, който се организира от Местната инициативна група (МИГ)-Лом, с подкрепата на Община Лом, ще започне в 16.00 ч. с парад на мажоретки и фанфарни оркестри. Кметът и Председател на УС на МИГ-Лом д-р Георги Гаврилов ще отправи приветствие към участниците и гостите на събитието.

Програмата включва изложба от ролбанери с реализираните до момента проекти на МИГ-Лом и  вернисаж със снимки „За  по-добро утре!“. Красивият валс „На хубавия син Дунав“ по музика на Йохан Щраус ще бъде представен от детски балетен състав. Следва модно ревю с дрехи от рециклирани материали и теглене на томбола и награждаване на победителите в кампаниите за разделно събиране на отпадъци „За чиста околна среда” и „Хартиена надпревара“.

Интересен ще е и конкурсът за най-вкусна ломска рибена саламура, в който може да се включи всеки, който желае, както и приготвянето на сладкиши и соленки от деца.

В състезанията „Дунавбол“ и „Пътека на здравето“ ще участват отбори от деца и родители. Екоизявите в Деня на Дунав ще продължат с изработката на модернистично пано на риба от капачки от пластмасови бутилки. Предвидена е и изложба „Дунавски пейзажи“, в която ученици ще представят свои рисунки. Сувенири и арт-изделия на живо ще изработват деца в предвидената занаятчийска работилница. Младежи ще се конкурират кой ще изрисува най-интересните татуировки в уъркшоп на открито.

Танцово-музикалната програма ще продължи с флашмоб „Зумба Калиопа“. Предвидено е и атрактивно каране с джетове по река Дунав. Празнично настроение ще създаде и популярната етно-джаз формация „Виво Монтана“, която през 2016 г. спечели „България търси талант“. Водещ и участник в празника пък е вокалистът на Д2 Деян Каменов-Дидо, който е победител в тв шоуто „Фермата: Съединение“.

Празникът ще бъде закрит с пускане на запалени фенери на желанията от брега на река Дунав.  По време на празничната ветер, паралелно с изявите, ще има и базар с продукти на местни производители, ще се лее и ломска бира.

ГалерияTърсене