СТАРТИРА ПЪРВИЯТ ЕТАП ОТ РЕМОНТА НА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

Дата на публикуване: 20.01.2022 09:24

32 нови, енергийноспестяващи и стилни осветителни тела, се монтират на главната улица „Дунавска“. Това e първият етап от основния ремонт на уличното осветление, който включва подмяна на осветителни тела и монтирането на нови. На ул. „Дунавска“ стълбовете са от лят орнаментиран чугун. Извършва се и подмяна на окабеляването, както и въвеждане на енергоспестяващи мерки  – доставка и монтаж на икономични осветителни тела – LED и светлодиодни светлинни носители.

Целта на първия етап основния ремонт е намаляване на разходите за енергопотребление, подобряване осветеността на улиците и естетизация на градската среда.

Стойността на основния ремонт, който включва доставка и монтаж на осветителни тела, стълбове, конзоли (рогатки), разпределителни и захранващи електрически табла и други елементи от електрическата мрежа е 87 701 лв. 

През 2022 г. ще бъде извършен и втори етап по проекта за обновяване на уличното осветление. Тъй като държавният бюджет, както и общинските, ще бъдат приети най-рано в края на февруари и ще влязат в сила през март, засега не е ясно с каква сума Община Лом ще разполага за втория етап.

ГалерияTърсене

Анкета

1. Харесва ли ви новата визия на сайта?

Резултати:
Да :
43% Complete (success)
Не :
52% Complete (success)
Нямам мнение :
5% Complete (success)