МИГ - ЛОМ

Уведомление за поверителност

Мерки за пожарна безопасност

Областен план за развитие на горските територии за област Монтана

МЛАДЕЖКИ СЪВЕТ ЩЕ ПРЕДЛАГА ИДЕИ И РЕШЕНИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНАТА

МЛАДЕЖКИ СЪВЕТ ЩЕ ПРЕДЛАГА ИДЕИ И РЕШЕНИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНАТА


Ученици от ПГ „Найден Геров“, СУ „Димитър Маринов“, ПГПТ, ПГХЗ „Дмитрий Менделeев“ и СУ „Отец Паисий“ учредиха Младежки съвет, който ще обсъжда и предлага идеи и инициативи за развитие на община Лом.


Младежите решиха в съвета да участват 24 членове, които ще изберат свой председател с мандат една година. Във всички училища ще бъдат организирани кампании за избор на представители в Младежкия съвет.


„Бъдете активни и инициативни, но и критични към нас – местната изпълнителна и законодателна власт. Заедно с вас, с вашите идеи и предложения, ще вземем най-добрите решения, за да направим нашият град по-уреден, по-приветлив, да има бъдеще за вас, младите хора. Ние се вслушваме във вашия глас и ще подкрепяме вашите инициативи.“ – каза кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов. Той представи на учениците задълженията и отговорностите на кметската институция и общинската администрация. Общинският съветник и директор на СУ „Отец Паисий“ Виктория Владимирова запозна младежите със структурата и дейността на Общинския съвет и покани Младежкия съвет да участва в заседанията.


Младежкият съвет е дейност за мотивация на младите хора за активно гражданско включване по проекта „Активни младежи – активно общество“. Той се изпълнява от Северозападен институт за младежки политики и фондация „Генерация“, с ръководител Сребрина Ефремова. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта (2016-2020) на Министерството на младежта и спорта.


„Учениците и младите хора могат и трябва да участват в обществения живот, да използват механизмите за създаване на промяна, да бъдат активни при вземане на решения, които засягат не само самите тях. Този проект цели младите хора да придобият умения за участие в обществени процеси, както и да повиши самочувствието им и усещането за принадлежност и участие в живота на общността. Със своята енергия и ентусиазъм те могат само да допринесат за развитието на града и общината.“ – каза Сребрина Ефремова.

 

Към снимките

Tърсене

НАЦИОНАЛНО ПРЕБРОЯВАНЕ

ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2020

Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом

Фонд "Инвитро"

Обяви на ЧЕЗ

Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”

Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Да :
43 % Complete (success)
Не :
50 % Complete (success)
Нямам мнение :
8 % Complete (success)