МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
Новини
ВРЕМЕННА ЗАБРАНА ЗА МАСОВИ МЕРОПРИЯТИЯ НА ОТКРИТО ЗАРАДИ COVID-19
25.08.2020

Заради усложнената епидемична обстановка с разпространението на коронавирус на територията на община Лом,  временно, до второ нареждане,  се отменят всички масови мероприятия на открито (в това число сватби, кръщенета, концерти), масови събития, свързани със събирането на множество хора на едно място, както и събирането на големи групи хора на закрито, в това число репетиции на танцови и самодейни състави, всички групови и публични изяви (обучения, семинари, конференции и др.) Преустановява се организирането на традиционните събори по селата. Футболни мачове и спортни мероприятия на открито да се провеждат  без публика. Ще се извършва ежедневна дезинфекция на града, кварталите и всички села с препарати, одобрени от Министерството на здравеопазването.


Заповeдта на кмета на община Лом д-р Георги Гаврилов бе издадена след заседание на Общинския оперативен щаб, в което участваха и областният управител на Монтана Росен Белчев, директорът на РЗИ-Монтана д-р Елена Борисова, ст. комисар Пламен Томов – директор на ОД на МВР-Монтана, управителите на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ и на ДКЦ-1 Лом – д-р Георги Савков и д-р Чавдар Антонов.


„Призовавам моите съграждани да спазват социалната дистанция, носенето на маски и всички предписани противоепидемични мерки от Министерството на здравеопазването. Налага се временно, надяваме се да е за кратко време, да забраним масовите мероприятия на открито, за да предпазим себе си и близките, и всички, от едно ново увеличение на заразата. Предварително благодаря на всички, които проявяват разбиране.“ – заяви кметът д-р Георги Гаврилов.


Според данни на РЗИ-Монтана, към 08:30 ч. на 25.08.2020 г.  общо 12 лица са с активна COVID-19 инфекция на територията на областта:

11 хоспитализирани лица (6 лица в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом, 2 лица в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана, 1 лице в УМБАЛ „Александровска“ гр. София, 1 лице в УМБАЛСМ „Пирогов“ и 1 лице в УМБАЛ „Софиямед“, гр. София);

1 лице е диагностицирано на домашно лечение.

Разпределението на лицата с активна инфекция по общини е следното:

Община Монтана – 3 случая;

Община Лом – 8 случая;

Община Брусарци – 1 случай

На територията на област Монтана излекуваните лица са 49, лица поставени под домашна карантина – 36, починал - 1 лице от община Брусарци.

Tърсене
ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2020
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?