МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
Новини
СТАРТИРА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА КВ. "ЗОРНИЦА", ОБЛАГОРОДЯВАНЕТО НА КВ. "МЛАДОСТ" И ЗОНИ ЗА ОТДИХ И СПОРТ В ТРАЙКОВО И КОВАЧИЦА
07.07.2020

Изграждането на спортно мини игрище, детска площадка, асфалтиране на новите вътрешнокварталните улици, поставяне на нови пейки и озеленяване,  предвижда проектът „Реконструкция на междублоково пространство в ЖК „Зорница“. Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов и изпълнителният директор на МИГ-Лом Румяна Симеонова подписаха с Държавен фонд „Земеделие“ договор за предоставяне на безвъзмедна финансова помощ в размер на 249 355.79 лева без ДДС по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. 90 на сто от финансовите средства се осигуряват от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и 10% от държавния бюджет на Република България.


Още един от кварталите на Лом – „Младост“, ще бъде облагороден по проект на Община Лом, който спечели финансиране от 10 000 лв. по Националната кампания „Чиста околна среда - 2020“ г. на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. В квартала, в който живеят 210 домакинства, няма обособени места за игра на децата, отдих и спорт, а теренът от 650 кв. м е силно замърсен и обрасъл. Проектът предвижда основно почистване от нерегламентирани сметища, подравняване на терена, монтирането на тротоарни плочки, изграждането на детска площадка,  поставяне на уреди за фитнес на открито, пейки и градински съдове за отпадъци. Предвидено е и озеленяване. В почистването и облагородяването на квартала ще се включат с доброволен труд и жители на квартала, потвърдили намерението си в подписка за реализизация на проекта.


Кметствата Трайково и Ковачица също спечелиха финансиране от по 10 000 лв. от Националната кампания „Чиста околна среда - 2020 г.“. Проектът на Трайково предвижда създаването на зелена зона с детска площадка, фитнес на открито, доставка и монтаж на пейки, маси, кошчета и засаждане на декоративни дървета. В Ковачица ще бъде изградено спортно игрище, фитнес на открито, ще бъдат поставени пейки, кошчета и засадени дръвчета.


И в двата проекта с доброволен труд, каквото е изискването на кампанията, ще участват жители на двете села.


474 проекта на общини и кметства, училища и детски градини бяха одобрени в конкурса “Обичам природата и аз участвам” в рамките на ежегодната национална кампания „Чиста околна среда“. Придобилата широка обществена популярност кампания се провежда от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за 17-та поредна година.

Tърсене
ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2020
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?