Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ОТВАРЯТ НА 26 МАЙ
22.05.2020

Детските градини и ясли на територията на община Лом ще подновят работа на 26 май 2020 г., съгласно заповед на кмета д-р Георги Гаврилов, при спазване на мерките и указанията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието.


Детските градини ще работят при строги противоепидемични мерки, според предписанията на здравните власти. Няма да се изисква медицинска бележка, но на входа на детската градина ще се мери температурата и всяко дете ще бъде проверено за симптоми. Родителите ще попълват декларация за информирано съгласие и за споделена отговорност относно мерките в детските градини и ясли. Също така те трябва да уведомяват персонала за здравословното състояние на детето и ако те самите имат симптоми.


Вътре в групите е невъзможно да има физическа дистанция, но ще се спазва такава между децата от отделните групи. Персоналът също ще спазва дистанция помежду си и ще бъде с предпазни маски.


Всички помещения в детските градини се дезинфекцират, тревните площи в дворовете са окосени и ще бъдат третирани срещу кърлежи.


Посещението на детска градина не е задължително и няма да бъде обвързано със семейните и социални помощи, обявиха министрите на образованието и науката и на здравеопазването Красимир Вълчев и Кирил Ананиев. Те отправиха апел към родителите при възможност децата да останат вкъщи, да не ги водят на ясла и градина, тъй като опасността от вируса не е отминала.

 

МЕРКИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ СЛЕД ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРИЕМА НА ДЕЦА

Tърсене
ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2020
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?