Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
ДЪЖД И ГРАДУШКА УДАРИХА ЛОМ
21.05.2020

Пороен дъжд и градушка удариха Лом и изровиха десетки улици вечерта на 20 май. 45 литра на кв. м се изсипаха над региона, по данни на ХМС. Това е най-голямото количество дъжд в Северозападна България. Два часа половината град остана без ток, аварията бе възстановена от ЧЕЗ след 23.00 ч. Поройният дъжд потроши асфалтови настилки и наводни мазета. Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и общинското предприятие „Чистота Лом“ отводняваха и почистваха улици и шахти.

Улица „Софийска“, която е републикански път II-81 Лом-Монтана-София, буквално бе непроходима и засипана с трошен камък и бордюри, вследствие на незавършения вече втора година основен ремонт от Агенция „Пътна инфраструктура“. Улицата бе буквално наводнена в района на бензиностанцията и десетки коли останаха във водния капан, докато пътният участък не бъде отводнен. Засегнати са „Добруджа“, „Батак“, „Хан Омуртаг“ и още десетки улици.

„Крайно време е Агенция "Пътна инфраструктура“ да ремонтира улица „Софийска“, това не може да продължава така, всякакви срокове вече минаха и хората с право негодуват! А за ремонт на пострадалите градски улици ще искаме помощ от фонд „Бедствия и аварии“. – заяви кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов.


Към снимките

Tърсене
ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2020
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?