Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
КАТАЛОГ ПОПУЛЯРИЗИРА ЛОМ И НИШ
16.05.2020

Каталог, който представя  културния, исторически и природен потенциал на градовете Лом и Ниш, направи своята премиера в Лом. Изданието е част от дейностите по проект "Създаване на предпоставки за по-добра достъпност до туристически атракции в Пантелей и Лом чрез подобряване на туристическата инфраструктура и увеличаване броя на туристите".   

 

1000 луксозни каталога са направени по проекта, както за община Лом, така и за община Пантелей - "100 причини да бъдеш горд жител на Лом" и "100 причини да бъдеш горд жител на Ниш". 500 от каталозите са на български и английски и още толкова на сръбски и английски език. Те съдържат интересни факти от историята на двата града, които са предпоставка да се гордеем с произхода си. По този начин най-важните, интересни факти за Лом и Ниш са представени в съдържанието им.

 

Ръководителят на проекта Наталия Стефанова разказа за отделните етапи в работата по осъществяване на дейностите, свързани с проекта. Тя презентира каталозите и припомни тяхното значение за двете побратимени общини.  

 

„С издаването на двата каталога целим да промотираме културния, исторически и природен потенциал на градовете Лом и Ниш, като база за туристическо развитие",  допълни още Наталия Стефанова.

 

Микаела Коцева от ВГ "Шоколадче" поздрави с една своя песен  гостите на събитието. Издателите Валери Стоичков и Камелия Обретенова, консултанти при изработването на каталозите, също взеха отношение по темата.  Съставянето е осъществено със съдействие на Исторически музей – Лом, снимките са дело на Румен Илиев, а дизайнът е на Цветан Василев

 

Проектът "Създаване на предпоставки за по-добра достъпност до туристически атракции в Пантелей и Лом чрез подобряване на туристическата инфраструктура и увеличаване броя на туристите"  даде възможност да бъде ремонтиран бившия Младежки дом в кв. "Боруна" и да бъде превърнат в Мултифункционален, културен и туристически център, разположен на брега на река Дунав. Той се финансира с европейски средства по програмата "Интеррег България - Сърбия" и е на обща стойност 598 563,14 евро.

 

 

 

 

 

Tърсене
ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2020
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?