МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
Новини
ВТОРА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА КАТЕРИНА МАРИНОВА В ГАЛЕРИЯ „ПОЛОМИЕ”
09.02.2020

Младата художничка Катерина Маринова подреди втора самостоятелна изложба в галерия „Поломие”. Фрагменти от фасади на сгради, пейзажи и портрети са представени в нейната експозиция. Катерина сподели, че като цяло творбите й показват динамиката на градския живот, но я вдъхновява и природата.

 „Всяка една от картините въздейства по определен начин на зрителя. Те са част от някаква серия, като едната е на тема градът, където акцентирам върху това - как ми въздейства на мен големия град, а пък друга част са портретите. Аз съм много горда   отново в тази галерия да имам самостоятелна изложба, защото оттук започна всичко. Тук се научих да рисувам и получих онази основа, върху която да мога да стъпя”. – каза по време на откриването на изложбата Катерина Маринова

Художничката благодари на учителя си по рисуване Кирил Апостолов, който представи експозицията.

Катерина Маринова е родена през 1994 година в град Лом. Завършва средното си образование в Козлодуй, а от 2013 до 2017 година изучава живопис в Националната художествена академия при професорите Ивайло Мирчев и Десислава Минчева. Тя е  част от групата „Млади български художници“. През годините има участия в редица пленери и изложби. 

 

Tърсене
ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2020
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?