3,5 МЛН. ЛВ. ЗА РЕМОНТ НА ПЪТ И ВОДОПРОВОД ПОЛУЧАВА ЛОМ

3,5 МЛН. ЛВ. ЗА РЕМОНТ НА ПЪТ И ВОДОПРОВОД ПОЛУЧАВА ЛОМ


Правителството осигури средства в размер на 1,5 млн. лв. за довършване ремонта на републиканския път II-81 Лом–Монтана, ул. „Софийска”, и 2 млн. лв. за напорния водопровод при с. Добри дол, съобщи кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов.  


Рехабилитацията на пътя, която се финансира от МРРБ чрез Агенция „Пътна инфраструктура“, стартира в края на 2018 г., но заради липса на средства бе асфалтиран само участъкът от края на кв. Младеново до разклона за Монтана и Вълчедръм. Строително-ремонтните работи се изпълняват от ДЗЗД ПМВ-2014. С осигуреното сега финансиране и предвид зимния сезон,  ремонтът на улица „Софийска“ – републикански път II-81, ще продлъжи през м. март 2020 г. до приключването му.


Министерският съвет отпуска и 2 млн. лв. за довършване на третия и четвъртия етап от изграждането на новия напорен водопровод при с. Добри дол. За изпълнение на стартиралия през 2017 г. проект "Авариен ремонт на напорен тръбопровод от ПС "Добри дол" до НP V 300 м³", който е на обща стойност 6 291 508 лв., остава да бъдат реализирани още два етапа.

Tърсене

Анкета

Харесва ли ви новата визия на сайта?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Да :
43 % Complete (success)
Не :
50 % Complete (success)
Нямам мнение :
8 % Complete (success)